View My Complete Profile  

Posted by Power Renjis

Try korang klik tengok profile aku kat sebelah tu.Masih ade ramai lagi pelawat yang tak dapat bukak langsung blog aku ni.Blog masih lagi tenat.Susah dan lambat untuk publish post.Aku dah tukar email blog ni.Banyak blog yang aku follow hilang.Bagi url blog korang.TQ

Jagung  

Posted by Unknown

Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya, lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa bulan, doktor pun melakukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti apakah dia telah pulih ataupun tidak.

Doktor : Adakah kamu tahu siapa diri kamu sekarang?
Lelaki : Ya doktor.
Doktor : Siapa kamu sebenarnya.
Lelaki : Saya ini manusia doktor.
Doktor : Ya ke? Bukan jagung?
Lelaki : Bukan, saya manusia doktor.
Doktor : Kamu takut dengan ayam?
Lelaki : Tidak doktor.
Doktor : Hmm..bagus. Nampaknya kamu dah sembuh.
Lelaki : Tapi doktor, saya ada satu pertanyaan.
Doktor : Apa dia?
Lelaki : Ayam tahu tak yang saya ni dah berubah jadi manusia?
Doktor : "??$$??"

P/S Power Renjis : Dipaksa untuk berkahwin! ape reaksi anda?WTF mood tak brapa nak ok!

Pemandu Terbaik  

Posted by Unknown

Rahim memandu kereta dan tiba-tiba seorang polis menahannya.Rahim menurunkan tingkap kereta nya dan bertanya kepada polis tersebut.

Rahim : Ye Encik, ade ape masalah??
Polis : Erm..takde pape, saya telah memerhatikan cara pemanduan encik.Hari ini adalah hari bertuah encik kerana saya ingin memberikan encik wang tunai sebanyak RM5,000 kerana dianugerah pemandu terbaik.Tahniah!erm encik akan buat ape dengan wang ini nanti?

Rahim berfikir sejenak lalu die pun berkata

Rahim : Erm saye rase saya nak gune duit ni untuk wat lesen kereta lah.

Mahmud yang duduk disebelahnya menyampuk percakapan si Rahim.

Mahmud : Oo..encik polis jangan dengar ape yang die kate.Die nie bengong sikit kalau dah mabuk todi.

Si Leman yang duduk di belakang pula menjerit dalam kekecewaan.

Leman : Aku dah cakap, kita takkan terlepas dengan kete curi nih!!

Seketika itu, kedengaran pulak dari bonet belakang kereta di ketuk dan terdengar seseorang berkata Pak!! Pak!! udah sampe ke belom?

P/S Power Renjis : This blog has been locked due to possible Blogger Terms of Service violations. You may not publish new posts until your blog is reviewed and unlocked.
This blog will be deleted within 20 days unless you request a review.Blog dalam keadaan koma.Sorry kalau tak dapat diselamatkan!

Lawak Today Berkabung  

Posted by Unknown

Your blog at: http://lawaktoday.blogspot.com/ has been identified as a potential spam blog. To correct this, please request a review by filling out the form at
Your blog will be deleted in 20 days if it isn't reviewed, and your readers will see a warning page during this time. After we receive your request, we'll review your blog and unlock it within two business days. Once we have reviewed and determined your blog is not spam, the blog will be unlocked and the message in your Blogger dashboard will no longer be displayed. If this blog doesn't belong to you, you don't have to do anything, and any other blogs you may have won't be affected.
We find spam by using an automated classifier. Automatic spam detection is inherently fuzzy, and occasionally a blog like yours is flagged incorrectly. We sincerely apologize for this error. By using this kind of system, however, we can dedicate more storage, bandwidth, and engineering resources to bloggers like you instead of to spammers. For more information, please see Blogger Help:
Thank you for your understanding and for your help with our spam-fighting efforts.
Sincerely,
The Blogger Team

P/S Power Renjis : Sape leh tolong aku??

Sakit Kepala  

Posted by Unknown

Seorang bos masuk ke pejabat dalam keadaan sakit kepala. Seorang pekerja memerhati keadaannya, lalu bertanya, Kenapa bos? Nampak macam sakit sahaja? Yalah Semaun, kepala aku ni sakit sangat! kata bos.

Dua hari lepas saya pun sakit kepala juga bos. Tapi bila balik, isteri saya bawa ke katil, peluk dan mencium saya. Lepas itu kami bercumbuan. Habis saja kami bercumbu, sakit kepala terus hilang. Saya rasa bos pun patut buat macam tu juga, terang Semaun. Betul ke? Kalau macam tu, jom kita pergi jumpa isteri engkau sekarang jugak!!!

P/S Power Renjis : Sudah bosan untuk update blog!.Korang tak follow pun blog aku 1 lagi kan?Mask yang cantik untuk cegah H1N1 http://fancyfacemask.blogspot.com/

Politik  

Posted by Unknown

Seorang murid sekolah rendah mendapat kerja rumah dari gurunya untuk menerangkan erti politik. Kerana belum memahaminya, ia kemudian bertanya kepada ayahnya apa erti politik itu.

Ayahnya mahukan anaknya dapat berfikir secara kreatif memberikan penjelasan, Baiklah nak, ayah akan cuba menjelaskan dengan contoh, ayahmu adalah orang yang bekerja untuk menanggung keluarga, jadi kita sebut ayah adalah Investor. Ibumu adalah pengatur kewangan, jadi kita menyebutnya Pemerintah.

Kami di sini memperhatikan keperluan mu, jadi kita anggap kamu sebagai Rakyat. Orang gaji, kita memasukkan dia ke dalam Kelas Pekerja. Dan adikmu yang masih bayi, kita anggapnya sebagai Masa Depan. Sekarang, fikirkan hal itu dan kita lihat apakah penjelasan ayah ini boleh kamu fahami.Si anak, kemudian pergi ke tempat tidur sambil memikirkan apa yang dikatakan ayahnya.

Pada tengah malam, anak itu terbangun kerana mendengar adiknya menangis. Ia melihat bahawa adiknya kencing di tilam. Si anak lalu menuju ke bilik tidur orang tuanya dan mendapati ibunya sedang tidur nyenyak. Karena tidak ingin membangunkannya, ia pergi ke bilik orang gaji. Pintu terkunci, ia mengintai melalui lubang kunci dan melihat ayahnya berada di tempat tidur bersama orang gajinya.

Akhirnya ia kecewa dan kembali ke tempat tidur, sambil berkata dalam hati bahawa ia sudah mengerti erti politik.Pagi harinya, sebelum berangkat ke sekolah, ia mengerjakan tugas yang diberikan oleh gurunya dan menulis pada buku tugasnya sebagai berikut :

Politik adalah hal dimana para Investor meniduri Kelas Pekerja, Pemerintah tertidur lelap, Rakyat diabaikan dan Masa Depan berada dalam keadaan yang menyedihkan.

P/S Power Renjis : Hidup terasa sunyi dan berminda kosong.Apa perlu aku buat?Sebelum tido, mimpi dulu akan si budak comel Theily Thefid.ha3

No HP Baru  

Posted by Unknown

Salam
Minggu ni aku akan tukar no hp baru.Jadi no maxis dan no celcom sekarang aku tidak akan digunakan lagi.Hanya untuk kawan-kawan yang dikenali dan keluarga86 sahaja.Yang berkenaaan sila hubungi aku skang.TQ

Milah  

Posted by Unknown

Al-kisah di sebuah kampung di sebuah negeri, tinggalah sepasang suami isteri yang memiliki seorang anak dara yang amat cantik sekali.Namanya milah, tapi ilmu pendidikannya kurang bagus sangat jika nak dibandingkan dengan gadis-gadis kampung yang lain.Biasa la setiap insan ada kekurangan dan kelebihan masing-masing.

Milah ni memang menjadi siulan jejaka-jejaka dan jantan miang kat kampung ni.Tetapi sikit pun tak diedahkan oleh milah.Si milah ni berjiran dengan lebai Haji dan mak Haji yang mempunyai seorang anak teruna yang alim lagi warak dan masih tampan muda remaja.

Maka kedua-dua keluarga pun menyatukanlah mereka berdua dalam upacara perkahwinan yang gilang gemilang.Selepas semuanya selesai, maka keesokannya mak kepada milah ni duduk la kat dapur sembang-sembang sambil bagi nasihat kat anaknya milah yang baru kawin tu.

Emak : Beruntung kau milah dapat kawin dengan si mamat tu.Bukan tampan dan baik je, tapi bersifat warak orangnya.Sejuk hati mak dengan bapak ko dapat menantu macam mamat tu.
Minah : Baik apanya mak?malam tadi dia siap selak kain milah dan tindih-tindih milah plak.
Emak : Hah? sama macam bapak ko jugak!.

P/S Power Renjis : Harga minyak naik lagi.

Dendam  

Posted by Unknown

Rumahtangga Minah dan Wahid selalu mengalami krisis.Tidak kira siang atau malam mereka berdua akan bertengkar.Setiap pertengkaran itu pastinya akan menganggu jiran tetangga.Kalau aku mati, aku akan menjadi hantu dan mengorek tanah didepanku untuk keluar mencekik engkau.

Terdengar pekikan itu, Jiran-jirannya terkejut besar dengan ugutan si Wahid terhadap isterinya kerana diketahui Wahid mempunyai ilmu hitam yang sangat luar biasanya.Beberapa hari berlalu, Wahid ditemui mati akibat menjadi mangsa kejadian langgar lari.

Walaupun benci, sebagai isteri Minah telah menguruskan pengebumian suaminya dengan baik.Seminggu selepas itu, jiran tetangga amat kehairanan melihat Minah yang langsung tidak berasa takut dengan ugutan suaminya dahulu. Engkau tidak takut ke dengan sumpahan dan ugutan arwah suami kau dulu? tanya jirannya.

Tidak!!! jawab Minah. Biarkan saja dia mengorek tanah kuburnya tu.Aku dah tanam dia dengan bahagian depan badannya mengadap kebawah didalam kubur.Biarkan saje dia terus mengorek tanah didepannya.Makin dalam la kubur tu nanti.Nak mengorek tanah dan datang mencekik aku konon.Sekarang ape jadi?Biar dia rasakan!!!

P/S Power Renjis : United ranapkan impian Arsenal.H1N1 ragut korban ke-72.Semua pemimpin parti politik semakin kotor bersama parti-parti dan pengikut mereka.

Penyelam  

Posted by Unknown

Suatu hari ada seorang penyelam sedang menyelam di dalam lautan.Dia menyelam dalam kedalam 20 kaki bawah paras air.Sedang die menikmati permandangan di dalam lautan tersebut, die terserempak dengan seorang lelaki berenang pada kedalaman yang sama dengan nya.Yang peliknya beliau langsung tidak mempunyai kelengkapan menyelam.

Penyelam tersebut menyelam ke dalam 10 kaki lagi dan lelaki tersebut mengikuti nya seminit kemudian.Kemudian penyelam itu menyelam sedalam 15 kaki pula dan seminit kemudian lelaki tersebut pun muncul.Penyelam itu mengeluarkan papan kapur kalis air dan menulis kepada lelaki tersebut bagaimana anda menyelam tanpa kelengkapan oksigen??Dan lelaki tersebut memadam apa yang penyelam itu tulis lalu menulis "aku lemas la bongok!!!"

P/S Power Renjis : Si Aizuddin adalah seorang angkasamaya paling banyak memberi komen dan manusia paling awal sampai ke planet Lawak Today. 1 tepukan dinding untuk blog beliau http://mypixeleyes.blogspot.com/

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA