Security Guard  

Posted by Unknown

Situasi : Kamil nak mintak jadi security guard.

Kamil : Tuan! ada kerja kosong tak?saya nak jadi security guard.
Manager : Pandai menembak?
Kamil : Pandai tuan!
Manager : Nak jadi security guard kena berani, bengis, tak takut, kuat. engkau ada ciri-ciri ini tak
Kamil : Tak ada tapi saya kenal seorang yang boleh kerja dengan tuan
Manager : Siapa?
Kamil : jap ya saya call ISTERI saya dulu.

Rezeki  

Posted by Unknown

Seorang ayah dan anak dari golongan suku kanibal sedang berburu untuk mendapatkan daging manusia. Buruan mereka kali ini untuk santapan malam. Tidak lama kemudian muncul seorang lelaki tua yang kurus.

Anak: Tengok Pak!! Adak mangsa!
Ayah: Jangan! Lihat saja tubuhnya, tak adak isi, tentu tak cukup untuk kitak. Lagikpun tentu adak penyakit.

Tidak lama selepas itu, muncullah pula seorang lelaki gemuk.

Anak: Wah, itu rezekik kitak Pak, tahan untuk duak hari !
Ayah: Jangan! kitak boleh mati kenak serangan sakit jantung kalau makan daging diak yang banyak lemak. Tunggu saja yang lain.

Sekian lama menunggu hari pun dah hampir senja, tiba-tiba muncul seorang gadis yang sangat cantik dan seksi giler kat tempat mereka menunggu mangsa.

Anak: Uiih!!! Pak yang kalik ini bagus Pak, tentu isik diak lazat. Ayuk kitak makan, lapar nih.
Ayah: Jangan! Kitak tak akan makan perempuan inik.
Anak: Kenapa Pak?
Ayah: Sebab kitak akan bawak diak balik rumah dalam keadaan hidup, untuk santapan malam inik.kejap lagi kitak makan saja ibuk mu dulu sebagai makanan hari inik.

Kawan  

Posted by Unknown

Mintak tolong tuan puan ajak kawan anda beramai-ramai datang ke blog ni..kalau takde yang ajak kawan datang kesini, aku malas dah nak wat posting kat blog ni mulai esok..hihi

mau kasi cukup 450 orang followers dulu ok :p

Mogok 1 minggu!!

Masih Dara  

Posted by Unknown

Seorang janda yang sudah tiga kali kawin cerai diperiksa doktor. Waktu doktor mahu periksa dalam, terjadi percakapan.

Janda : “Hati-hati periksa ya doktor, saya masih dara!”
Doktor: “Hai kata Puan dah tiga kali kahwin cerai takkan masih ada dara?"
Janda : “Gini doktor, x-husband saya yang pertama adalah mati pucuk."
Doktor: “Oh gitu, tapi suami yang kedua puan tak mati pucuk kan?”
Janda : “Betul doktor, cuma dia gay, jadi saya tidak diapa-apakan langsung.”
Doktor: “Lalu suami yang ketiga Puan tidak mati pucuk atau gay kan?”
Janda : “Betul doktor, tapi dia orang politik."
Doktor: “Tapi apa kaitannya dengan dara Puan?”
Janda : “Dia cuma berjanji sahaja dok, ‘tapi tidak pernah direalisasikan!!!”
Doktor: “?!?!?!?! ?”

Makanan Suami  

Posted by Unknown

Suatu pagi ketika seorang suami hendak berangkat ke tempat kerjanya.

Suami : "Ema.. abang pergi dulu ya"
Isteri : "Abang tak sarapan dulu?"
Suami : "Tidak.. abang nak cepat nie!"

Lalu si suami mencium bibir isterinya dengan mesra dan berkata "inilah sarapan pagi abang"Tengaharinya.si suami pulang kerumah.

Isteri : " Ada apa abang balik kerumah tengahari ni?"
Suami : " Ada sesuatu yang tertinggal"
Isteri : Marilah makan tengahari dulu"
Suami : "Tak pe lah.. abang nak cepat nie"

Lalu dengan mesranya si suami menghampiri isterinya dan mencium "dadanya" sambil berkata "inilah makan tengahari abang!"Petangnya.ketika si suami pulang dari kerja dia terkejut melihat sikap isterinya yang duduk tanpa pakaian diatas periuk nasi yang panas membara.lalu bertanya.

Suami : "Awak sedang buat apa tu?"
Isteri : "Panaskan makanan malam untuk abang!"

Batu Ajaib  

Posted by Unknown

Pada 1 petang yang aman damai,seorang pemuda sedang melepak di sebuah kerusi di satu taman.sedang lepak-lepak datang sorang pakcik tua duduk sebelah pemuda tadi,penat kot tengok anak-anak dara berkeliaran ditaman tersebut. sedang pakcik tadi lepak-lepak, pemuda itu pun bersuara, pelik betol la aku tengok batu ni,tengok sekali imbas macam batu biase,tapi bile di pegang lembut macam getah pulak.heran sungguh.

Atas dasar menjaga kain orang lain,pakcik tadi pun berkata,bak sini aku tengok,ko orang muda mana kenal batu-batu ni pemuda itu pun menyerahkan batu itu kepada pakcik tadi.setelah 5 minit dibelek-belek batu itu pakcik itu pun berasa hairan.Betol la,ajaib sungguh batu ni nampak keras tapi bile pegang lembut macam getah.mane ko jumpe batu ni nak? dengan selamba pemuda tadi menunjukkan lobang idungnya kepada pakcik tadi.DALAM NI HAH

Kuda  

Posted by Unknown

Pada suatu hari yg tenang.seorang suami sedang relaxs sambil duduk membaca suratkhabar.tiba-tiba datang si isteri membawa tudung periuk.PANG!!.diketuknya atas kepala si suami.si suami yg terpinga-pinga.bertanya."Aper hal ngan awak nih.kenapa awak ketuk kepala saya??".si isteri pun menjawap."nah! awak tengok nih.sambil menunjukkan secebis kertas yang tertulis nama.'Mary'.si isteri tentu la menyangka si suami mempunyai kekasih lain yang bernama Mary.dengan tenang si suami menjawab.ooo.itu nama kuda yang saya bertaruh semalam.namanya Mary.si isteri pun agak puashati dengan penjelasan suaminya.terus menyambung kerja di dapur.

Selang seminggu berlaku ketika si suami sedang rehat-rehat membaca suratkhabar seperti selalu. PANG!!!.kali ini dengan lebih kuat lagi!.si suami pun bertanya.aper hal pulak awak ketuk kepala saya kali nih???dengan selamba.si isteri menjawap."kuda awak telefon!!"

Sibuk  

Posted by Unknown

Profesor Bakri adalah seorang profesor yang terkenal dengan kepintarannya.Dia terlalu tekun dengan ujikaji yang dilakukannya sehinggakan terlupa untuk makan minum malah sudah dua hari tidak pulang ke rumah.lalu isterinya menelefon."abang.ingat ya, malam ini abang mesti pulang ke rumah untuk makan malam.

Jaga kesihatan". pesan isterinya""Ya, baik.abang janji.agaknya dimana kita hendak makan malam nanti?" tanya professor itu."Di rumah saja lah bang.". "Baik lah.tapi dimana tu? Saya catat alamatnya dulu.

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA