Kencing  

Posted by Unknown

Satu hari Chot terbangun malam. Dia rasa nak terkencing. Dia pun masuk bilik air. Chot sungguh terkejut bila bukak je pintu, lampu tu terbuka sendiri. Lepas kencing dia pun terus keluar dan tutup pintu, Sekali lagi dia terkejut bila lampu tu tertutup sendiri.

Cepat-cepat dia kejutkan bini dia yang tengah lena tidur. Dia pun menceritakan hal yang terjadi padanya semasa kencing tadi."Abang heran lampu tu terbukak dan padam sendiri bila abang bukak dan tutup pintu". Bini Chot yang dalam keadaan sedar tak sedar tu pun berkata."Abang buat perangai lama dah" KENAPA abang kencing dalam peti ais lagi HAH????

P/S Power Renjis : Blog Lawak Today telah diikuti oleh pelbagai bangsa dan pelbagai golongan lapisan.Ada doktor, pensyarah, cikgu, pelajar dan lain-lain.Siapa anda?Ingin mengenali anda.Semoga semuanya terhibur dan ceria selalu pada hari pertama puasa.

Hitam Hebat  

Posted by Unknown

cerita ini berlaku di negara Nigeria yg semuanya berkulit hitam. Semakin hitam seseorang, semakin dianggap hebat. Pada suatu hari sepulangnya dari sekolah, ada 3 org pelajar yg mengagungkan ayah masing-masing.

pelajar 1 :ayah aku hitam sekali. Kelmarin ayah aku membuat sebuah kraf tangan. Tiba-tiba tangannya terluka dan mengeluarkan darah berwarna hitam.
pelajar 2 :wah, itu masih kalah dgn ayah aku, ayah aku lagi hebat. Kelmarin ayah aku jatuh dari atap rumah, tangannya patah dan terlihatlah tulangnya berwarna hitam. Lebih hebatkan?.
pelajar 3 :Huh, itu semua tak hebat sangat. Malam tadi sesudah makan, seluruh keluarga aku menonton tv. Tiba2 ayh aku kentut, langsung saja rumah jd gelap gelita!!!

P/S Power Renjis : Iklan Jap



TOTAL SOLUTIONS FOR LARGE FORMAT PRINTING
Print On Demand

1st in Asia durst rho 351R-16 UV Inkjet Printer
Print up to 150pcs Bunting (2ft x 5ft) per hour

Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

SME Bank Factory Complex,
Lot 33, Jalan SBC 6,
Taman Sri Batu Caves,
68100 Batu Caves,
Selangor
MALAYSIA.

[ T: 603 - 6185 7377 / 6377 ]
[ F: 603 - 6185 0377 ]

Email : info[a]bigadam.com


IT RUNS THROUGH OUR VEINS
Our innovative and experienced team can support the marketing objectives of all types of organizations and we provide the same gold-star service to everyone. Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

AKTA MESIN CETAK DAN PENERBITAN 1984
LESEN MESIN CETAK

KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA
Akaun Pendaftaran Kontraktor Bumiputera.

CIDB MALAYSIA.

Registered as Celcom Registered Supplier / Contractor.

Registered as PETRONAS Registered Supplier / Contractor.

Registered as TM Group Registered Supplier / Contractor.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

Calon Doktor  

Posted by Unknown

Ada sekumpulan pelajar dari Medical School tahun satu sedang menjalani anatomy class [ilmu urai tubuh] dengan menggunakan tubuh mayat. Mereka berkumpul didepan mayat yand diletakkan diatas meja yang ditutupi selimut putih. Profesor memulakan kelas dengan berkata dengan lantang Untuk menjadi doktor yang berkualiti kamu mesti mempunyai dua kualiti yang bagus.yang pertama kamu mesti tidak jijik atau mual dengan apa-apa yang merangkumi tubuh manusia Dan selepas profesor itu berkata die menarik selimut mayat tersebut dan menyumbat jari nya kedalam punggung mayat tersebut dan menarik nya kembali dan terus menghisapnya.

Ok.semua buat macam saya buat tadi.Semua pelajar terkejut,tergamam,takut semua ade,dan beberapa minit kemudian seorang demi seorang pelajar menyumbat jari mereka dan menghisapnya seperti apa yang profesor mereka lakukan.Setelah semua pelajar selesai.Profesor memandang semua pelajarnya dan berkata Kualiti yang kedua untuk menjadi doktor yang bagus ialah observation [penilikan], saya menyumbat dengan jari tengah saya dan menghisap jari telunjuk saya, sekarang belajar untuk memberi perhatian yang lebih.

P/S Power Renjis : Today..My Bufday.Thanks.Salam ramadan.Maaf kalau ada buat silap.

Demo Kebakaran  

Posted by Unknown

Apabila beberapa orang pekerja sebuah restoran nasi kandar menghadiri satu Seminar Kebakaran & Keselamatan di Penang, mereka melihat pegawai bomba membuat demonstrasi memadam kebakaran menggunakan alat pemadam api (fire extinguiser) dengan begitu berminat sekali. "Cabut pin ini seperti mencabut pin bom tangan," pegawai itu menerangkan. "kemudian tekan di sini untuk mengeluarkan 'foam'nya." terang pegawai itu lebih lanjut.

Tidak lama kemudian, seorang pekerja restoran nasi kandar berkenaan telah dipilih untuk mengawal kebakaran di tempat letak kereta. Disebabkan kegugupannya, dia terlupa untuk mencabut pin alat pemadam api tersebut. Pegawai itu kemudiannya memberikan klunya, "Ingat !, seperti bom tangan.". Seperti timbul satu keyakinan baru kepada pekerja restoran nasi kandar itu, ia pun dengan segera mencabut pin dan melontarkan alat pemadam api itu ke dalam kawasan kebakaran tersebut.

P/S Power Renjis : Esok 20 Ogos harijadi saya.Sudah banyak dilalui.Masih banyak yang belum dipelajari.Ape sumbangan anda untuk saya?

Suami Terbaik  

Posted by Unknown

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.

Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . " "Hello?" "Abang, nie sayang nie," "Emmm... " "Abang masih ada di kelab lagi ke?" "Iya." "Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?" "Berapa harganya?" "Cuma $1500.00 aje" "O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2009 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price.lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu " "Berapa harga yang dia bagi?" "Cuma $280,000 ..." "O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi." "Apa?" "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu.sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu.cantik kan bang." " Berapa harga yang mereka minta?" " Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu." "Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?" "OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!" "Bye.I Love you too.

" Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone.sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut : "ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

P/S Power Renjis : Gadis tiada dara hidup dalam tekanan.Kenapa nak bunuh diri dengan cara populariti?Kebanyakan gadis selalu panjat bangunan kawasan tumpuan orang ramai dan menyusahkan anggota bomba.Gila publisiti masuk paper?Orang bukan islam bunuh diri tanpa memberitahu sesiapa.Hanya sekeping nota yang bercerita. http://groups.myspace.com/lawaktoday

Telur Separuh Masak  

Posted by Unknown

Aziz dan Ani membawa anak lelaki mereka yang berusia 6 tahun ke klinik. Walaupun pada mulanya agak malu dan segan, akhirnya mereka membuka mulut juga menceritakan kebimbangan mereka tentang kemaluan anak mereka yang agak kecil berbanding kanak-kanak lain yang sebayanya.

Selepas melakukan pemeriksaan, doktor berkata, "beri makan telur separuh masak setiap pagi. Lama-lama besarlah tu." Besok pagi, apabila anak lelaki mereka hendak bersarapan, terkejutlah dia melihat ada 10 biji telur di meja makan. "Telur ni untuk saya ke mak?", tanya si anak. "Engkau makan dua biji saja. Yang lain tu untuk ayah kau punye", kata emaknya.

P/S Power Renjis : Liverpool tewas 2-1 kepada pasukan Tottenham Hotspur.Aku minat blogger si jelita gadis spillage :) tapi dia tak minat aku :(

Nenek  

Posted by Unknown

seorang nenek tua teringin untuk menaiki sebuah kapal terbang. Mendengar keinginanya itu cucunya Izwan terus membeli tiket untuk menyenangkan hati neneknya. Pada hari yg ditentukan, Izwan membawa neneknya menaiki kapal terbang di KLIA. Sepanjang perjalanan,secara kebetulan penghawa dingin dalam kapal terbang itu rosak.

Walaupun terasa panas nenek hanya mendiamkan diri sampai di lapangan terbang Singapura lantas nenek itu berkata "patut la kat dalam kapal terbang jadi panas,rupanya kipas kapal terbang berada kat luar!!!!"

P/S Power Renjis : "anak pempuan makcik/pakcik selalu tukar-tukar jantan wat balik umah.kaki kikis plak tu". Anda selaku ibu/bapa, ape komen anda bila mendapat perkhabaran berikut?

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA