Suami Terbaik  

Posted by Unknown

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.

Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . " "Hello?" "Abang, nie sayang nie," "Emmm... " "Abang masih ada di kelab lagi ke?" "Iya." "Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?" "Berapa harganya?" "Cuma $1500.00 aje" "O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2009 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price.lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu " "Berapa harga yang dia bagi?" "Cuma $280,000 ..." "O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi." "Apa?" "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu.sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu.cantik kan bang." " Berapa harga yang mereka minta?" " Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu." "Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?" "OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!" "Bye.I Love you too.

" Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone.sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut : "ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

P/S Power Renjis : Gadis tiada dara hidup dalam tekanan.Kenapa nak bunuh diri dengan cara populariti?Kebanyakan gadis selalu panjat bangunan kawasan tumpuan orang ramai dan menyusahkan anggota bomba.Gila publisiti masuk paper?Orang bukan islam bunuh diri tanpa memberitahu sesiapa.Hanya sekeping nota yang bercerita. http://groups.myspace.com/lawaktoday

8 comments

Bunuh diri bukan jalannya... dia tidak mencari pembimbing untuk ke arah kebaikan...itulah salahnya..cari tempat yang ada populariti adalah untuk menarik perhatian, mungkin nalurinya masih mahu pergi kearah kebaikan tetapi caranya salah...

hahahahahaha. aku nk etep tok laki gitu. nk gapo buleh. wahahahaha xP

siti sifir : tengok dalam paper sekarang..byk hal begini blaku.tidak kurang ape yang ade dlm youtube..melayu kebanyakkannya.

kira chan : anda mata duitan. :p

kalau nak bunuh diri kena refer kat Psy. sakit mental tu. ramai org sakit mental zaman sekarang nie. Hilang kewarasan .. perlukan ubat hu hu Haloperidol ...

sebab hilang pegangan idup...kalau betul kuat pegangan idup kita, yg ISLAM dgn islam lah...dan agama2 lain dgn cara memasing pasti tak jadi gitu(sbb tak sure agama lain)
skrg islam jus sebab warisan..(hmm..muhasabah diri sndiri sama)

sebab hilang pegangan idup...kalau betul kuat pegangan idup kita, yg ISLAM dgn islam lah...dan agama2 lain dgn cara memasing pasti tak jadi gitu(sbb tak sure agama lain)
skrg islam jus sebab warisan..(hmm..muhasabah diri sndiri sama)

kesian laki die.

p/s: mereka mahukan perhatian. bukan mahu mati.

slm..

huk aloh gata tange jawab telepon ore lain.nyaknyo ko tok laki dia nati...

Post a Comment

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA