Wasiat  

Posted by Power Renjis

Abu Jahal adalah seorang yang sangat kaya, beliau mempunyai perusahaan yang sangat besar. Tapi malangnya beliau tak begitu fasih Bahasa Inggeris kerana PPSMI telah dibatalkan.

Pada satu hari beliau berasa tak sedap badan. Terasa macam ada satu perkara buruk akan berlaku padanya. Maka, beliau pergilah berjumpa dengan seorang tukang tilik bernama Abu Lahab.

Abu lahab pun menilik tangan Abu Jahal, kalau mengikut tapak tangan kiri tuan, tuan boleh hidup lebih kurang 20 tahun lagi, tetapi kalau ikut tapak tangan kanan tuan, tuan cuma boleh hidup dalam seminggu sahaja lagi.

Pelik juga, macam boleh jadi macam tu? Tanya Abu Jahal.

Tuan ni kidal ke? Biasanya orang kidal memang macam ni..jawab AbuLahab.

Memang saya kidal, boleh ke saudara tolong saya, kalau dapat dipanjangkan umur mengikut tapak tangan kanan saya Abu Jahal pula meminta tolong.

Oklah, kalau macam tu, tuan salin apa yang saya tulis ni, tetapi tuan kena tulis dengan tangan kanan arah Abu Lahab.

Oleh kerana Abu Lahabtulis dalam bahasa inggeris, Abu Jahal hanya menyalin sahaja ayat-ayat tersebut tanpa sebarang persoalan. Selepas habis Abu Lahab pun menyimpan sahaja surat tersebut dalam peti besinya.

Maka, selepas seminggu matilah Abu Jahal akibat serangan jantung. Nak tau isi kandungan surat tersebut. Setelah diterjemahkan, begini lah maksud surat tersebut:

Tarikh: 20/12/2009

Kepada sesiapa yang berkenaan.

Adalah dimaklumkan saya Abu Jahal, mewasiatkan segala harta dan perniagaan saya kepada Abu Lahab.

Sekian. Terima Kasih

Abu Jahal.

Power Renjis : Saye suke isi masa lapang saya hanya YM dengan AdlinSayo.Die cakap aku kecik.Ape maknanye tu?Hehe

0 comments

Post a Comment

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA