Pilot  

Posted by Power Renjis

Para penumpang sebuah Pesawat sedang bersiap sedia ditempat duduk masing-masing.. Mereka hanya menunggu pilot dan co-pilot yang belum datang. Akhirnya.Pilot dan co-pilot datang melalui pintu belakang pesawat. Mereka berjalan sepanjang lorong menuju kokpit pesawat di depan.

Kedua orang tersebut nampaknya seperti buta. Pilot berjalan menggunakan tongkat.mengetuk2 kerusi penumpang di kiri kanan. Sedangkan co-pilot pula berjalan dipandu oleh seekor anjing. Kedua orang tersebut menggunakan kaca mata hitam yang besar, sehingga agak sukar bagi penumpang untuk memastikan mereka itu benar2 buta atau tidak. Penumpang meneka ini adalah lakunan belaka.

Namun, ketika pesawat dihidupkan mula bergerak diatas landasan.penumpang mulai takut dan berpeluh.Pesawat kini sudah berada di hujung landasan. Mesinnya amaran berbunyi dengan kuat.Penumpang semakin panik. Pesawat bergerak semakin laju.tetepi pesawat masih belum naik meninggalkan landasan.lalu beberapa orang penumpang menjerit bagai histeria.

Tiba-tiba saja pesawat naik.betul-betul di penamat landasan.dan kemudian terbang seperti biasa. Tidak lama kemudian terdengar suara pilot dan co-pilot berbual."Suatu hari nanti kalau penumpang kita tidak menjerit.kita sudah pasti menjadi bangkai bersama meraka di landasan ni."

7 comments

hahahaha... klw nk landing plak cne nnt??

skang ni cite masa nak naik dl..nak turun plak blakang cite..hihi :p

Tak pena denga plak ada pilot buta bawa pesawat.

turun t alamatnyer kene tgu org calling la kot.. "oi, bila nk mendarat daaaaa????"..br turun.. hahahhaha.. silap2 jd twin bangkai titanic >.<

haha...mmg "masak" da pilot buta..
:P

Tiba-tiba ada 200 pelajar sekolah bisu yang nk buat lawatan ke Amerika jadi penumpang mereka.

haha.nice story :)

Post a Comment

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA