Burung  

Posted by Unknown

seorang pelanggan memasuki kedai burung dan berhajat untuk memiliki seekor burung kakak tua.

pelanggan: cik, disini ada tak jual burung kakak tua?
tuan kedai: sudah tentu encik.(sambil tunjuk kearah hujung kedai).
pelanggan: erm.bagaimana pula dengan harganya?
tuan kedai: hujung yang sebelah kiri itu harganya RM1,000.
pelanggan: kenapa sebegitu mahal???
tuan kedai: owh, burung itu mampu berkata-kata dan tahu menggunakan komputer.
pelanggan: wah.hebat skali.bagaimana dengan yang tengah tu?
tuan kedai: yang itu harganya RM 1500.
pelanggan:???
tuan kedai: burung itu mampu berkata-kata dalam 5 bahasa dan juga boleh menggodam serta boleh repair komputer.
pelanggan: sungguh menakjubkan.yang akhir itu?
tuan kedai: harganya RM2500.
pelanggan: lagi mahal?? adakah ia mampu buat lebih dari ape yang dua ekor tadi lakukan?
tuan kedai: erm.saya tidak pernah nampak ia berbuat ape-ape pun.tapi kedua-dua burung tersebut panggil ia BOSS.
pelanggan:?????????

7 comments

saya pun tapaham!

Biasa lah kan, BOSS mana reti buat keje tau memerintah aja... sebab tu harga dia mahal. Kalau aku lah jadik burung yang ke 2 tu, aku mintak BOSS upkan harga... biar BOSS jatuh saham dia... hehehe

nama lg boss..biase la..hihi :p

hahaha :D
that's cute! ^^

wah... burung pn de bisnes sndiri beb... hahaha...

"juga boleh menggodam serta boleh repair komputer"

xbley blahhh...

haha...

bisnes maju! bagus2 haha

Post a Comment

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA