Followers  

Posted by Power Renjis

Korang nak tau ke, ke mana dah perginya orang-orang penting dalam blog ni yang pernah memeriahkan laman ni suatu ketika dulu?..saya telah membuat pencarian secara rawak semalam dengan bantuan orang ramai, interpol, beberapa orang detektif, mata2 gelap, pencari harta karun, arkib dan beberapa agensi yang lain dalam usaha menjejaki mereka yang telah hilang secara tiba-tiba dari..Bukan ape, saja nak tau perkembangan di samping menghulurkan sedikit wang sedekah kepada mereka2 yang bertanggungjawab memeriahkan, memporak-perandakan, menghasut, mengacau bilaukan dan tak lupa untuk mereka yang pernah berdakwah dalam ni..Tanpa mereka, blog ni tak akan meriah.. Jadi, satu hari perjalanan maka berhasil juga akhirnya saya dan kru2 saya menemui beberapa 'tokoh' ni..Mulanya, saya sangat sedih melihat keadaan fizikal mereka yang tak terurus, lemah, kaku, sot2,kurus dan sebagainya tetapi setelah difikirkan balik, saya membuat keputusan untuk tak bersedih.. ye lah, apa untungnya kalo bersedih..lantak dorang la kakaka...

Mereka2 yang berhasil ditemui semalam ialah:-

01. Aizudin - Gering akibat kudis buta serta bisul(sakit tenat).Kini beliau terlantar di ICU HUKM..Bernafas dengan bantuan alat pernafasan yang dibekalkan oleh pihak hospital..

02. tifa ampang - Ditemui di Tg. Rambutan..(keadaannya sangat kurus dan misainya dah mencecah pinggang..kadang2 senyap kemudian tiba2 menjerit dengan lantang seolah-olah sedang memberi arahan kepada tentera..)

03.Dyana Yunus - Dijumpai meringkuk dalam penjara Sg. Buloh..(keadaannya juga sangat menyedihkan..tak reti duduk diam..asyik ke sana ke mari sambil sekali sekala menggaru kepala yang dah dipenuhi uban dan jalan nya juga sentiasa tunduk ke bumi.. tangannya sentiasa menggenggam erat sebuah penunu bunsen)

04.Kira Chan - Sekarang hidup bahagia sebagai seorang nelayan di utara semenanjung..Semasa kami sampai, dia sedang sibuk mencari umpan katak untuk memancing,manakala anak sulongnya sibuk menampal perahu tuanya yang telah bocor dimakan anai2.

05.Naddy - Sekarang bekerja sebagai tukang kebun di sebuah Sekolah Menengah di Lembah Kelang..Menurut beberapa sumber yang boleh dipercayai, beliau pernah dipecat kerana didapati mencuri sebuah mesin rumput sekolah..namun diberi pengampunan kerana disahkan mengalami masalah kewangan semasa melakukan perkara tersebut.

06.Amrie Yonto - Konpius..konpius memikirkan keadaan penyakit panau yg semakin parah..Beliau menghabiskan masa dengan menangis di wad Hospital Tengku Ampuan Rahima.Walaubagaimanapun, menurut jururawat, beliau akan dikeluarkan tak lama lagi dan dipindahkn ke PPUM..

07. Wawa pahang - Detektif saya telah menemui wawa sedang membersihkan public toilet di Sabak Bernam dgn memakai t-shirt bertulis City Cleaner and House Keeper Services Sdn. Bhd.Beliau kini sudah memiliki 43 orang cucu setelah gagal 3 kali dalam perkahwinan.

Hanya mereka2 yang di atas je yang smpat kami temui semalam. ahli2 lain yang dah hilang sejak sekian lama masih lagi cuba dijejaki sehingga saat ini.

Power Renjis : Maaf sape yang terkena.Hehe.Diedit semula pada 11.00 P.M.

3 comments

maafkan dinda kanda..dinda dah xde org untuk trim kan misai tiruan belaan dinda ini..memandangkan ramai manusia2 zaman sekarang fobia dengan orang dari tg rambutan..
dinda xfaham..sungguh, dinda xfaham

hahahaha
sory boh
kawe bz sket loni
mklum lah baru nk smbg ngaji :DD

mari sokmo blog demo
cumo xdey nk wi comment
ciao ;)

hahaha sadisnya apa yang jadi kat kawan saya si aizudin tu. tapi rasanya elok je dia selalu online facebook ;p
kenapa harus saya sangat psiko pegang penunu bunsen? HAHA. dan dan apa sebabnya saya meringkuk di penjara?

Post a Comment

ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

FOLLOW, PROMOTE DAN AJAK KAWAN2

Semua artikal lawak yang diterbitkan disini tiada kaitan langsung dengan anda. Diharapkan jangan ada yang menghantar komen mencarut menggunakan nama anonymous. Semua artikal adalah sama sekali tidak logik. Pengunjung normal yang bernama manusia mestilah waras menilai dan wajib paham ini adalah blog lawak! TQ.

KETUA JAJAHAN

PERLUKAN PROJEK


Product :
Billboard. Bunting. Movie Banner/Poster. POP/POS Sign. Standee. Backdrop. Vechicle & Building Wrap. Roll Up System. Window Graphic. Flag. Site Hoardings. Retail Displays. Exhibit & Displays. Labels. outdoor banners. Tents and Awnings. Truck Side Curtains.

All-in-One Printer :
Paper. Wall Paper. Canvas. Fabric. Satin. Tyvek. Covek. Transparent. Coloured and White Sticker. Mesh. Banner Flex. DuraTrans. Synthetic Paper. Backlift and Frontlit Vinly. PVC films.

Some of the organizations we've worked with include :
Warner Bros. Intl,California USA and WB's Worldwide Offices, Village Roadshow Australia and New Zealand, Petronas, Bank Negara, Tenaga Nasional Berhad, Celcom, TM Berhad, TV3, Malaysian Government : MIAT, KEKKWA, KPDN HEP, KDRM, BOMBA WP and more.

UNGM
United Nations Global Marketplace
International Fund for Agricultural Development (IFAD) registration.

WORLDWIDE AGENT WANTED. SMS 013-9140 888 Please Contact powerrenjis@gmail.com

KONGSI GELAP

Para pelawat digalakkan untuk berkongsi apa saja email-email yang menarik bersama.Sila hantar ke alamat email powerrenjis@gmail.com

MALAYSIA

MALAYSIA

ORANG SESAT

KOTAK DERMA